Vill du berätta om hur det är att bo i ett flerspråkigt Karleby?

Arkivarier från SLS gör tillsammans med studenter och personal från Åbo Akademi fältarbete i Karleby 1–4.10.2024 kring temat två- och flerspråkighet. Studerande i ämnena nordisk etnologi, nordisk folkloristik och svenska språket intervjuar karlebybor om livet i staden och om hur de upplever den språkliga vardagen där.

– Vi vill bland annat dokumentera var, när och hur två- eller flerspråkighet gör sig påmind i vardagen i Karleby. Det material vi samlar in kommer att vara värdefullt för framtida forskning om två- eller flerspråkighet, säger Fredrik Nilsson, professor i nordisk etnologi vid Åbo Akademi.

Nu söker vi efter personer som kan tänka sig att ställa upp som informanter! Vill du ställa upp på en intervju på plats i Karleby eller känner du någon som kunde vara intresserad av att delta? En intervju tar från 30–60 minuter.

Hör av dig till vår arkivarie Katja Koskinen per e-post katja.koskinen@sls.fi eller tfn. 040 722 0092 (Katja svarar även på medieförfrågningar).

Om ämnet intresserar dig men du inte befinner dig i Karlebytrakten första veckan i oktober får du gärna besvara vår frågelista ”Berätta om språken i ditt liv!” om två- och flerspråkighet!

Bild: Santeri Viinamäki/Wikimedia Commons.