Petri Karonen on valittu SLS:n tieteellisen johtokunnan jäseneksi

Värikuva miehestä, jolla on yllään tumman sininen puku, solmio ja silmälasit. Hän seisoo sisätiloissa vihreiden kasvien ja pöydän vieressä, taustalla vaalea tiiliseinä.

Professori Petri Karonen valittiin SLS:n tieteelliseen johtokuntaan yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa 14. lokakuuta 2024.

Professori Karonen on toiminut Suomen historian professorina Jyväskylän yliopistossa viimeiset 20 vuotta. Hän on Suomen Akatemian kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen neuvoston puheenjohtaja ja Tieteellisten seurain valtuuskunnan hallituksen puheenjohtaja. Muun muassa Svenska kulturfonden, Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto ja Suomen Tiedeseura ovat huomioineet Karosen tutkimustyön palkinnoilla.

Petri Karonen seuraa tehtävässä filosofian ja teologian tohtori Ruth Illmania. Illman erosi tieteellisestä johtokunnasta huhtikuussa, kun hänet nimitettiin SLS:n tutkimusjohtajaksi.

Tieteellinen johtokunta ja raha-asiain johtokunta ovat SLS:n kaksi ylintä hallintoelintä. Tieteellinen johtokunta huolehtii seuran tieteellisten ja kulttuuristen tavoitteiden toteutumisesta, kun taas raha-asiain johtokunta ohjaa SLS:n rahoitus- ja sijoitustoimintaa.