Jalkapallo-ottelu Vaasan Hietalahdessa, 1968. Kuva: Rafel Olin. SLS/Rafael Olins fotosamling

Postdoc-paikat tutkijoille

Kuka voi hakea?

Postdoc-paikkoja on tarjolla humanististen tieteiden ja yhteiskuntatieteiden aloilla toimiville. Tehtävää voivat hakea tutkijat, jotka ovat valmistuneet tohtoriksi enintään viisi vuotta sitten (pois lukien asepalvelus, vanhempainvapaa ja pidempi sairausloma).

Tutkimuksen tulee koskea Suomen ruotsinkielistä kulttuuria tai ruotsin kieltä Suomessa. Paikkaa voi hakea äidinkielestä, kansalaisuudesta tai asuinpaikasta riippumatta.

Postdoc-tehtävät sijoitetaan hakijan toiveiden mukaisesti johonkin suomalaiseen yliopistoon. Jos haet samaan aikaan myös apurahaa, jätä siihen liittyvä erillinen hakemus.

Hakemuksia arvioidessamme kiinnitämme huomiota siihen, johtaako tutkimus avoimesti saatavilla olevaan digitaaliseen aineistoon sekä perustuuko tutkimus avoimesti saatavilla oleviin digitaalisiin tutkimusmenetelmiin. Noudatamme periaatetta ”niin avointa kuin mahdollista, niin suljettua kuin välttämätöntä”.

Milloin voit hakea?

Postdoc-paikkoja ei julisteta haettavaksi vuosittain. Hakuajoista ilmoitetaan erikseen.

Näin haet

Kun hakuilmoitus on avattu, voit esikatsella hakulomaketta ”Förhandsvisa ansökningsformulär” -toiminnolla ennen hakemuksen täyttämistä.

Kirjaudu hakujärjestelmään organisaationa (yliopisto, korkeakoulu tai tutkimuslaitos).

Kirjoita hakemus ruotsiksi, norjaksi, tanskaksi tai englanniksi.

Täytä vain pääaineen oppiala. 

Liitä mukaan todistus tohtorin tutkinnostasi. Ei-väitellyt väitöskirjatutkija voi hakea paikkaa, jos esitarkastajien lausunnot ovat valmiit. Lausunnot liitetään hakemukseen.

Tarkemmat ohjeet ovat hakulomakkeessa.

Tutkimussuunnitelma on osa hakulomaketta ja koostuu seuraavista osioista: tausta ja tutkimustilanne, tavoitteet ja tutkimuskysymykset, tutkimusmenetelmät ja -aineisto, odotetut tulokset, julkaiseminen sekä perustelut, miten tutkimus liittyy ruotsalaisuuteen Suomessa.

Tutkimussuunnitelmaa ei tule liittää hakemukseen erillisenä tiedostona.

Ansioluettelon tulee noudattaa Tutkimuseettisen neuvottelukunnan ohjeita, katso Tutkijan ansioluettelomalli.

Luettelo laaditaan Suomen Akatemian ohjeiden mukaisesti, katso Julkaisuluettelo.

Liitä hakemukseesi erillinen julkaisusuunnitelma. Open access -julkaisemisen kustannukset on otettava huomioon budjetissa.

SLS ei myönnä rahoitusta hybridilehdissä julkaisemiseen.

Ota huomioon mahdolliset aineistonhallintaan liittyvät kustannukset talousarviossa. Rahoituksen saaneet tutkijat laativat aineistonhallintasuunnitelman.

Noudata palkassa valitsemasi yliopiston palkkataulukkoa ja -ehtoja. Sisällytä budjettiin myös mahdolliset matka-, julkaisu-, tiedonhallinta-, digitointi- ja muut kustannukset.

Liitä hakemukseesi yhden tai kahden suosittelijan nimet.

Mitä hakemukselle tapahtuu?

Tutkimusvaliokuntamme arvioi hakemukset ja tekee paikkaa koskevan ehdotuksen. Tieteellinen johtokuntamme päättää valinnasta yleensä huhtikuussa.

Ilmoitamme kaikille paikkaa hakeneille sähköpostitse. Emme perustele tai kommentoi myönteisiä tai kielteisiä päätöksiä.

Hae

Hae Postdoc-paikat osoitteessa